لطفا خودتان را معرفی کنید.
نیما جواهری هستم متولد ۷۹ و ساکن شهر کامیاران، در کنکور۹۷ رتبه ۸ کشور و ۱ منطقه سه انسانی را کسب کردهام.
در مدرسه وضعیت تحصیلیتان چطور بود؟ چرا رشته علوم انسانی را انتخاب کردید؟
در دبیرستان همیشه درسم خوب بود و جزء شاگردان ممتاز بودم. سال دوم دبیرستان در رشته تجربی درس میخواندم، اما در سال سوم نظرم عوض شد و رشته انسانی را انتخاب کردم.
چرا تغییر رشته دادید؟
طبق شرایط و علایقم، تصمیم نهایی را گرفتم. البته تصمیم آسانی نبود، ولی در نهایت تغییر رشته دادم.
دوست داشتید در دانشگاه چه رشتهای بخوانید؟
علاقه اصلی من به شاخههای رشته هنر و موسیقی بود. هدفم این بود که هنر و موسیقی را بهطور تخصصی دنبال کنم. با توجه به اینکه رشته علوم انسانی فرصتهای بیشتری برای مشاغل دارد؛ بنابراین تصمیم گرفتم که در کنکور رشته انسانی شرکت کنم و در کنار رشته تحصیلیام، موسیقی را هم به شکل تخصصی دنبال کنم.
بالاخره کدام رشته و دانشگاه را انتخاب کردید؟
رشته حقوق دانشگاه تهران
از چه زمانی شروع به درس خواندن برای کنکور کردید؟
تا قبل از سال کنکور هدف جدی نداشتم، اما در سال کنکور هدفم کسب رتبه تک رقمی بود. پس درس خواندن و برنامهریزی بهطور جدی برای کنکور در سال آخر برایم مطرح شد.
از تابستان شروع به مطالعه کردید؟ برنامه درسیتان چگونه بود و روزانه چند ساعت درس میخواندید؟
از اول تابستان شروع به مطالعه کردم. در ابتدا ساعات درس خواندنم کم بود، در اواخر تابستان به ۱۲ ساعت رسید. در آزمونهای آزمایشی شرکت میکردم و در کنار درسها (۲ هفته یکبار) فضای جلسه را نیز تجربه میکردم. درسها را میسنجیدم و برنامهریزی خود را به کمک نتیجه آزمون بررسی میکردم.
شما بیشتر از برنامههای آزمون گاج استفاده میکردید و با توجه به برنامه و پیشرفتتان شخصیسازی میکردید؛ بنابراین ویژگی یک برنامهریزی خوب چیست؟
یک برنامهریزی خوب ابتدا باید منطقی باشد؛ یعنی بزرگتر از توان دانشآموز نباشد. گاهی توصیه میکنم دانشآموزان و داوطلبان کنکور کمتر از توانشان برنامهریزی کنند. در این حالت میتوانند بیشتر از توانشان کار کنند.
در مرحله بعد یک برنامهریزی موفق باید از تنوع کافی برخوردار باشد و براساس میزان اهمیت درسها و توانایی شخصی برنامهریزی شود. هیچکس در ابتدای راه شناختی از خود ندارد، اما به مرور متوجه ظرفیت و توانایی خود میشود. من هم هر دو هفته یکبار برنامهام را بازبینی میکردم تا اینکه در نهایت تبدیل به برنامه خوبی شد.
رتبه های برتر کنکور شرکت کرده در آزمون گاج را اینجا ببینید.
شرکت در آزمونهای گاج چه تأثیری در روند موفقیت شما داشت؟
به نظر من آزمون برای آمادگی در کنکور از مهمترین و ضروریترین چیزهاست. آزمونهای آزمایشی باعث میشوند تا مطالعات دانشآموز نظم پیدا کند و این مهمترین فایده آزمون است. البته از فواید دیگر آزمون میتوان به تجربه شرایط آزمون، سنجش دانش، یادگیری و رفع اشکالات اشاره کرد.
یک آزمون خوب باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟
به نظرم تعدادی از سوالات باید سخت و نکتهدار باشد که باعث شباهت آزمون با سوالات کنکور شود. آزمون باید در هر لحظه مطلب جدیدی برای دانشآموز داشته باشد (مثلا نکته جدید، قلق جدید و …) و با هر آزمون اشکالاتی از دانشآموز برطرف شود.
آیا آزمونهای گاج این ویژگیها را داشتند؟ بین این آزمونها و کنکور شباهتی بود؟
بله، سوالات آزمونهای گاج سطح بالایی داشت. این سوالات برای دانشآموز چالش به وجود میآورد. یکی از دلایلی که تا لحظه کنکور در آزمونهای گاج شرکت کردم، این بود که تا حد زیادی این ویژگیها را داشت.
در مورد شباهت سوالات کنکور با سوالات آزمونها باید بگویم که سوالات کنکور هر سال جدید هستند، اما همانطور که گفتم آزمونهای گاج سطح بالایی داشت و من چالشهای سر جلسه آزمون را در آزمونهای گاج بسیار تجربه کردم.
چه توصیهای به دانشآموزان کنکوری دارید؟
من به داوطلبان کنکوری توصیه میکنم جزء به جزء کتاب درسی را با دقت مطالعه کنند؛ سپس از کتاب کمک درسی معتبر کمک بگیرند و در مدیریت منابع دقت کنند. قطعا همه کتابهایی که در بازار هستند، شایستگی خرید و مطالعه را ندارند و وقت داوطلب را میگیرند. بچهها میتوانند برای انتخاب درست از کتابهای توصیه شده توسط رتبههای برتر استفاده کنند.
رازهای موفقیت از زبان کیان فرح زا، رتبه ۵ کشوری رشته انسانی را در اینجا بخوانید.
خانواده چه نقشی در موفقیت شما داشت؟
اصلیترین نقش در موفقیت داوطلب را خانواده و از همه مهمتر والدین دارند. از پدر و مادرم تشکر میکنم؛ چرا که در سال کنکور همراه و پشتیبانم بودند.