«از شنبه ورزش میکنم، از شنبه رژیم میگیرم، از شنبه برنامهریزی میکنم، از شنبه جدی درس میخوانم.» حتماًً شما نیز با دهها جملۀ مشابه جملههای یاد شده آشنا هستید که با «از شنبه» یا «از فردا» آغاز میشود و شاید خودتان نیز بارها همین جملات را به کار بردهاید؛ جملاتی که بیشتر بهانهای برای به تعویق انداختن کارها و به عبارت دیگر، برای در رفتن از زیر کار است. ( از شنبه شروع میکنم به درس خوندن )
این جملات، به خصوص وقتی در ارتباط با درس خواندن باشد، برای کنکوریها بسیار آشناست؛ بچههایی که کل تابستان را کوتاهی کردهاند و با این ذهنیت روزهای بلند تابستان را به سر بردهاند که از مهر شروع میکنند. این دسته از داوطلبان تصور میکنند که اگر تابستان درس بخوانند، از لحاظ روحی خسته خواهند شد و توانایی این را ندارند که تا زمان کنکور، یکسره درس بخوانند.
به این دسته از دوستان باید گفت که اکنون مهر آغاز شده است و دیگر شما بهانهای برای کوتاهی کردن و پشتِ گوش انداختن درسها ندارید!
از همین امروز، که یک هفته از آغاز مهر گذشته است، ساعت مطالعهتان را ثابت کنید و با یک روند آرام و برنامهریزی دقیق، میزان مطالعهتان را افزایش دهید و منظم بوده و در مطالعه و جزوه نویسی و حضور در مدرسه، ثابت قدم باشید.
من از سایر داوطلبان عقب افتادهام
یکی از بزرگترین دغدغههای داوطلبان آزمون سراسری این است که از سایر داوطلبان عقب نیفتند؛ زیرا کنکور، یک مسابقۀ علمی است، و مهم این است که هر داوطلبی، در مقایسه با سایر داوطلبان، از وضعیت علمی و آمادگی روحی خوبی برخوردار باشد.
حال سخن اینجاست آیا داوطلبی که از تابستان شروع نکرده و حدود ده هفته نسبت به داوطلبانی که به موقع مطالعه برای کنکور را شروع کردهاند، دیرتر برای کنکور آماده شده است، میتواند در این مسابقۀ علمی، با بهترینها رقابت کند؟ به عبارت دیگر، آیا میتوان کوتاهی کردن در تابستان را جبران کرد؟
نکتۀ مهم این است که شما هر روز که مطالعه را دیرتر آغاز کنید، از سایر داوطلبان توانمند عقب خواهید افتاد. نمیتوان منکر این واقعیت شد که عدهای از داوطلبان، که سالهای دهم و یازدهم یا حتی متوسطۀ اول را با جدیت درس خوانده و از همان ابتدا نگاهی کنکوری به دروس داشتهاند، از سایر داوطلبان، که از مهر ماه سال دوازدهم به فکر درس خواندن میافتند، جلوتر هستند و به قول معروف «هر کسی آن دِرَود عاقبت کار که کِشت».نآ ما در واقع شاهد داوطلبانی هستیم که از مهرماه یا حتی کمی دیرتر، مطالعۀ جدی خود را شروع میکنند و در نهایت در بهترین رشتهها نیز پذیرفته میشوند. دلیل این امر را میتوان بروز چیزی شبیه یک «معجزه» دانست؛ چیزی که برخلاف منطق و عقلانیت عمل میکند و جالب این است که هر انسانی، توانایی انجام شبه «معجزه» را در خود دارد! چون از همان زمان که خداوند از روح خود در ما دمید، قدرت معجزه را در وجود هر انسانی به ودیعه گذاشته است!
کافی است که نگاهی به تجربیات شخصی خود بکنید تا با این شبه معجزه، بیشتر آشنا شوید. آیا دقت کردهاید که هر کجا با عشق، نشاط و خواست قلبی خود جلو رفتهاید، فراتر از تواناییها و انتظارات خود و دیگران ظاهر شدهاید؟! آیا جز این است که در این گونه موقع، دارای قدرتی جسمی و روحی شدهاید که با قانون «دو دو تا چهار تا» جور در نمیآمده است؟ به خاطر بیاورید شبهایی را که از دل و جان خواستهاید تا صبح بیدار بمانید و چنین کاری را نیز انجام دادهاید؛ در حالی که سایر شبها، سر موعدی خاص خواب آلود میشوید و توانایی باز نگه داشتن چشمهایتان را ندارید؛ یا زمانی که بیمار بوده و کسالت داشتهاید، اما به خاطر قولی که داده و به آن متعهد بودهاید، از بستر بیرون آمده و بدون توجه به بیماریتان، با تمام توان، کاری را که نیاز به آمادگی و سلامت جسمی و روحی کامل داشته است، انجام دادهاید.
میخواهیم بگوییم که «نمیتوانم» یا «من از دیگران عقبترم»، فقط مجموعهای از واژگان هستند که شما میتوانید به آنها معنا بدهید یا با عشق، انرژی و خواستن خودتان، آنها را بیاثر کنید.
از شنبه شروع میکنم به درس خوندن
مقایسه کردن، ممنوع!
درست است که در یک مسابقه باید به سطح رقبای خود توجه داشته باشید، اما اینکه شما هر روز خود را با دیگران مقایسه کنید، بزرگترین اشتباه است؛ اینکه تصور کنید باید ساعت مطالعاتی، تعداد تستی که میزنید یا مقدار زمانی را که برای هر درس میگذارید، با سایر داوطلبان توانمند، یکسان باشد، صحیح نیست؛ زیرا توانایی، آمادگی و علایق هر فرد و همچنین موقعیت وی با دیگران، متفاوت است؛ به همین خاطر، بهترین کار این است که امروزِ خودتان را با دیروزتان مقایسه کنید و به فکر پیشرفت هر روزه خود باشید. همین که هفتهای ۲۰ تست بر تعداد تستها یا مثلاً یک ساعت بر ساعات مطالعاتی هفته گذشته خود بیفزایید، بهترین نوع مقایسه است.
پس این روزها با عزم راسخ و تصمیم جدی، در مسیر کنکور قدم بگذارید و بدون نگاه کردن به دیگران و هفتههایی که از دست دادهاید، فقط به آینده توجه کنید و با علاقه و شور و نشاط مطالعه کنید. برای موفقیت در کنکور باید عزم راسخ و اشتیاق سوزان به موفق شدن و ایمان به خود داشته باشید؛ چرا که این عوامل، از مهمترین ارکان موفقیت در کنکور سراسری هستند.
از شنبه شروع میکنم به درس خوندن